НАТО готові прийняти до себе Україну після перемоги над РФ / фото УНІАН

Політолог Олексій Гарань розповів, що у більшості країн Африки думають, що Україна давно є членом НАТО.

"Половина африканських країн засуджує російське військове вторгнення на територію України, а інша половина говорить, що це не їхня війна. Проте, коли починаємо пояснювати, що вторгнення РФ може призвести до голоду, то вони це починають розуміти. Тобто через загрозу голоду до африканців починає доходити, до чого може призвести війна РФ проти України", - сказав Гарань для "Еспресо".

Політолог додав, що жителям країн Африки варто пояснювати, що Україна бореться за незалежність, так само як свого часу африканці теж боролися за неї.

Відео дня

"Ми наголошуємо нашим колегам з Африки про загрозу, яку створили російські війська на ЗАЕС. Ще для роз'яснень африканцям працює теза про те, що вони боролись за незалежність і ми за це боремося. Вони є позаблоковими країнами й ми також такими є. У 2014 році Путін атакував позаблокову країну. Однак вони часто дивуються цій інформації, оскільки вважають, що Україна є членом НАТО", - переконаний Гарань.

Нагадаємо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг боїться, що бойові дії в Україні можуть вийти з-під контролю. А російська чиновниця курйозно пояснила втручання НАТО в російсько-українську війну.

Раніше військовий аналітик дав прогноз щодо майбутнього Росії, а також зазначив про унікальний шанс НАТО в цій історії.

Вас також можуть зацікавити новини: