Єрмак впевнений, що Байден на зустрічі з Путіним підтримає Україну/ фото REUTERS

Президент США Джо Байден підтримає суверенітет та територіальну цілісність України під час зустрічі з головою російської держави Володимиром Путіним 16 червня в Женеві. Таке переконання висловив голова Офісу президента Андрій Єрмак під час робочої поїздки в Донецьку область.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Зустріч Джо Байдена та Володимира Путіна дуже важлива. Думаю, весь світ буде спостерігати за нею. Кілька днів тому Президент Джо Байден подзвонив Президенту Володимиру Зеленському, щоб обговорити всі питання, зокрема щодо цієї зустрічі з Президентом Росії та позиції США на цій зустрічі. Адже США є стратегічним партнером України, завжди підтримує територіальну цілісність і суверенітет нашої країни. Це ж Президент України почув і під час цієї розмови з Президентом США. Ця позиція є принциповою і непохитною", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому Єрмак вказав, що нелогічно розглядати будь-які питання, пов'язані з Україною, без України.

Також він зазначив, що на Донбасі знизилася напруга, бойовики рідше обстрілюють українські позиції. Водночас голова Офісу президента нагадав, що рамках ТКГ не вдалося підписати документ про повне припинення вогню.

Зустріч Байдена та Путіна

Зустріч Байдена та Путіна запланована на 16 червня в Женеві.

6 червня Байден розповів про свою позицію на майбутній зустрічі з Путіним. Байден зазначив, що друзі, партнери та союзники США дивляться на світ під тим же кутом зору, що і Сполучені Штати. "Ми єдині в реагуванні на виклики Росії в питаннях європейської безпеки, починаючи від її агресії в Україні", - сказав Байден. Він запевнив, що США будуть рішуче захищати демократичні цінності та власні національні інтереси.

Байден також підкреслив, що США не хочуть конфлікту з РФ, а хочуть стабільних і передбачуваних відносин, хочуть працювати з Росією в питаннях стратегічної стабільності та контролю над озброєннями.

9 червня стало відомо, що президент США Джо Байден й президент Росії Володимир Путін проведуть переговори в Женеві на віллі XVIII століття.