З вілли відкривається вид на Женевське озеро / фото REUTERS

Президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін проведуть переговори 16 червня в Женеві на віллі XVIII століття.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на дипломатичні джерела.

За їхніми даними, швейцарська поліція і армія закрили два парки, що оточують віллу Ла-Гранж, і встановили барикади і колючий дріт.

Відео дня
Фото REUTERS

Класична вілла розташована в парку вздовж лівого берега Женевського озера. Вона оточена деревами секвої, чагарниками і старовинними фонтанами, з парку відкривається приголомшливий вид на Женевське озеро і вітрильники.

Фото REUTERS

Байдена і Путіна на переговорах супроводжуватимуть державний секретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Читайте такожУ Зеленського озвучили очікування від зустрічі Байдена і Путіна

Зустріч Байдена і Путіна

  • Зустріч Байдена і Путіна запланована на 16 червня в Женеві.
  • 6 червня Байден розповів про свою позицію на майбутній зустрічі з Путіним. Байден зазначив, що друзі, партнери і союзники США дивляться на світ під тим самим кутом зору, що й Сполучені Штати. "Ми єдині в реагуванні на виклики Росії в питаннях європейської безпеки, починаючи від її агресії в Україні", - сказав Байден. Він запевнив, що Сполучені Штати будуть рішуче захищати демократичні цінності й власні національні інтереси.
  • Байден також наголосив, що Сполучені Штати не хочуть конфлікту з РФ, а хочуть стабільних і передбачуваних відносин, хочуть працювати з Росією в питаннях стратегічної стабільності і контролю над озброєннями.