Політик розповів про своє ставлення до України / фото УНІАН

Білорусь хоче побудувати добрі відносини з усіма країнами-сусідами.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" колишній кандидат на пост президента Білорусі Валерій Цепкало.

Читайте такожСловами Путіна переконати не можна – Кравчук

Відео дня

"З усіма країнами — нашими сусідами нам треба встановлювати нормальні відносини. З Росією традиційно — це у нас головний партнер. Україна – наш другий за значимістю партнер. Зовсім у нас погані відносини сьогодні з Польщею, з країнами Балтії, хоча це три країни Євросоюзу, з якими ми маємо спільні кордони. Ми дуже сильно переживаємо через те, що відбувається між Росією та Україною. Ми б хотіли, щоб цей конфлікт нормально вирішився, щоб ми увійшли в те становище, яке існувало до 2014 року", — сказав він.

Політик вважає, що у Білорусі, України та Росії дуже багато спільного.

"Нам, як невеликій європейській державі, хотілося б, щоб ми мали чудові відносини з нашими сусідами, і щоб у них між собою були добрі відносини. Наш прагматизм полягає у тому, що там, де існує Росія, це такі ж традиційні теплі зв'язки культурні, міжособистісні... Фактично відсутність перешкод на рівні етнопсихологічних стереотипів і з Україною, і з Росією — так відчувають себе білоруси. Україна і Росія для нас рідні та близькі народи", — сказав він.

Нагадаємо, 14 липня Центрвиборчком Білорусі не зареєстрував Цепкало кандидатом у президенти, мотивуючи тим, що у політика немає необхідних для цього 100 тисяч вірогідних підписів.