Венедіктова розповіла, чому звільнила Піскуна / фото УНІАН

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова розповіла про причини звільнення Святослава Піскуна з посади її позаштатного радника.

В інтерв’ю журналісту Савіку Шустеру генпрокурор спростувала чутки про те, що звільнити Піскуна їй довелося через тиск з Офісу президента.

"Абсолютно неправдива інформація", - сказала вона.

Відео дня

Венедіктова повідомила, що познайомилася з Піскуном вже після того як очолила Офіс генпрокурора.

Вона пояснила, що тоді Піскун запропонував свою допомогу, зокрема в розробці нового Кримінального процесуального кодексу, низки змін до закону про прокуратуру.

За словами генпрокурора, після декількох місяців спільної роботи вона й призначила Піскуна своїм позаштатним радником на громадських засадах.

Венедіктова стверджує, що Піскун сам подав заяву про звільнення.

"І це було спричинено тим, що він дуже активно займається політичною діяльністю. Так чи інакше, радник генерального прокурора має займатися тим напрямком, на який його запрошували. І коли напрямок трохи розширюється, то це вже ставить під сумнів може й незаангажованість самого генерального прокурора", - сказала вона.

Венедіктова наголосила, що намагається бути поза політикою та не втручатися у будь-які політичні процеси.

Водночас вона додала, що перед Піскуном не стояло питання про вибір між політикою та роботою в ОГПУ.

Читайте такожВенедіктова призначила "юриста Медведчука" своїм заступником - активіст

Хто такий Піскун

  • У 2002 році з подання президента Леоніда Кучми уперше став генпрокурором України. Після звільнення у 2003-му за «надмірну політизацію органу в цілому і створення власного політичного іміджу» Піскуна на посту голови ГПУ змінив Геннадій Васильєв.
  • У 2004 році Піскун був заступником секретаря Ради нацбезпеки та оборони Володимира Радченка. У грудні того ж року за рішенням Печерського райсуду Києва повернув собі посаду генпрокурора.
  • У жовтні 2005-го президент Віктор Ющенко, не задоволений роботою Піскуна, ініціював його відставку. Проте у 2007 році Ющенко поновив Піскуна на посаді на тлі конфлікту з «Партією Регіонів». Та за місяць знову звільнив.
  • У 2006 та 2007 роках Піскун двічі отримував мандат народного депутата за списком «Партії регіонів», водночас залишався безпартійним.
  • 30 липня Венедіктова призначила екс-генпрокурора Святослава Піскуна своїм позаштатним радником на громадських засадах, однак вже 25 серпня звільнила його.