Ілюстрація REUTERS

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев просить Комітет ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту розібратися зі словами співголови фракції "Європейська солідарність" Ірини Геращенко, яка назвала одну із фракцій "хитрозробленою".

Читайте такожУ Раді пройшло позачергове засідання (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, на позачерговому засіданні парламенту Геращенко під час виступу заявила, що у парламенті "є одна хитрозроблена партія, для якої ключове - це політичні дивіденди".

Відео дня

"Рік тому пообіцяли політичні дивіденди вчителям 4 тис. доларів. Схопили ці дивіденти і вже про це забули. Говорять зараз про політичні дивіденди 300% надбавки лікарям, не знаючи, ця хитрозроблена фракція, що лікарі отримали від 8 до 280 гривень за березень-квітень так званої надбавки. І от зараз ця хитрозроблена фракція намагається залишити лікарів без соціальної виплати", - сказала Геращенко.

Вона розкритувала текст законопроекту "Про внесення змін до статті 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» (щодо додаткових гарантій прав медичних та інших працівників, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб, та членів їх сімей)" в частині набуття інвалідності внаслідок захворювання на COVID-19.

Геращенко повідомила про початок збору підписів від лікарів-інфекціоністів та всіх лікарів, які захворіли на COVID-19, з вимогою до влади, щоб страхові виплати отримали всі лікарі.

Своєю чергою, Гетманцев (член фракції "Слуга народу") заявив, що він як доктор юридичних наук і професор КНУ імені Шевченка не зовсім розуміє термін "хитрозроблена фракція" в українському парламенті.

"Але добре розумію, що таке хамство, що таке зверхність, що таке брехня, яка постійно виходить від однієї із фракцій парламенту. Я прошу, щоб мій виступ був сприйнятий як заява до Регламентного комітету, і Регламентний комітет розібрався, чи має право депутат називати фракцію "хитрозробленою", що таке взагалі хитрозроблений і чи є цей самий депутат хитрозробленим у цьому самому парламенті?", - наголосив Гетманцев.