фото УНІАН

Лідер «Екопартії Берези» Борислав Береза провів соціальний експеримент. Разом із журналістами 24 каналу політик подолав автівкою шлях з Троєщини до центру Києва у часи пік – о 8 годині ранку. 

Скільки часу щодня витрачають на такий маршрут кияни та чому в Києві назріває транспортний колапс Борислав Береза розповів у сюжеті. 

«У середньому за рік кожен киянин витрачає десь 9 діб, стоячи в заторах. На сьогодні в Києві офіційно зареєстровано 1,2 млн автівок: 20% вантажівки, а решта легкові автомобілі. Проблема в тому, що столиця розрахована навіть не на половину, а всього на 300-400 тисяч машин. Дороги Києва у 3-4 рази перевантажений», – розповів під час поїздки журналістам політик. 

Головним недоліком транспортної інфраструктури Києва Борислав Береза також назвав відсутність перехоплюючих стоянок на в'їздах в місто і «показовий» ремонт доріг перед виборами. Він підкреслив, що такі ремонті роботи часто погано організовані, тому також стають причиною збільшення заторів. 

У підсумку на дорогу з Троєщини до Хрещатика, дотримуючись правил дорожнього руху, Борислав Береза витратив півтори години. Утім, за словами політика, це не межа. 

«Щоб доїхати з Троєщини до центру потрібна година, дві, а то й більше. Якщо буде збудовано метро, час на дорогу зменшиться вдвічі. Але зараз, щоб розвантажити дороги, потрібно принаймні розвивати громадський транспорт.  

Хоча б замінити маршрутки на повноцінні автобуси», – заявив він.