Політолог розповів, чи зміниться підтримка України після зміни міністра оборони Британії / фото ua.depositphotos.com

У Великій Британії призначено нового міністра оборони – після відставки Бена Воллеса цю посаду обійняв Грант Шеппс, який раніше був міністром енергетики та вуглецевої нейтральності країни. Політолог Олексій Буряченко наголосив, що ця заміна була анонсована заздалегідь і у питанні підтримки України з боку Британії нічого не зміниться, 

"Ми дуже тісно останні роки взаємодіємо з Британією, у нас дуже рівні, дуже близькі взаємовідносини на рівні військово-політичного керівництва, ми дуже плідно співпрацювали як з попереднім прем’єр-міністром, так і з чинним. І минулий міністр оборони підтримував завжди посилення підтримки Україні і фінансової, і геополітичної, і військової з боку Британії. Британці завжди були нашим важливим партнером, завжди одні з перших давали нам те, що потрібно. Одні з перших давали нам потрібну артилерію ще на початку повномасштабного нападу, прорвали танкове питання. І в принципі, завжди стояли монолітом в інтересах України", – зауважив Буряченко в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Політолог вважає, що на цій посаді Шеппс продовжить лінію, яку британське Міноборони вело до цього моменту. Власне, це новий міністр оборони і підтвердив у своїй заяві.

Відео дня

При цьому, як зазначив Буряченко, підтримка України в інтересах геополітичної стратегії самої Британії. Так країна зможе позначити своє місце і роль у геополітиці і, можливо, посилити її.

"Кращого варіанту, ніж допомогти Україні протистояти РФ у цій ситуації на всій земній кулі просто немає. Тому все, що вони роблять, це не тільки допомога Україні, а й допомога їм самим", – резюмував він.

Війна в Україні: допомога від Британії

Велика Британія надає Україні чималу підтримку: як збройову, так і економічну, і політичну, і гуманітарну. Зокрема, країна першою передала Україні далекобійні ракети – йдеться про Storm Shadow

У середині серпня стало відомо, що Британія надасть Україні засоби ППО на понад $114 мільйонів. ЗСУ отримають системи UAS та CORTEX Typhon. Відомо, що країна уклала контракти з трьома компаніями.

Варто зазначити, що на День Незалежності України британський король Чарльз III і прем'єр-міністр Ріші Сунак запевнили нашу країну у непохитній підтримці. Сунак наголосив, що з початку 2022 року у Сполученому Королівстві підготували 20 тис українських військових, і ця цифра зростає.

Вас також можуть зацікавити новини: