На прийняття рішення правлінню відводиться 30 днів / фото УНІАН (Андрій Марієнко)

Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) погодилася вжити заходів у відповідь на вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомила прес-служба ЄБРР.

Відзначається, що в разі схвалення даного рішення правлінням, доступ Росії та Білорусі до фінансування та експертних знань ЄБРР буде припинений на невизначений термін. На прийняття рішення правлінню відводиться 30 днів.

Відео дня

"Окремо ЄБРР у співпраці з нашими партнерами також вивчає пакет екстреного фінансування для регіону. Сюди може входити підтримка ліквідності для приватного і державного секторів, а також муніципалітетів, які постраждали від напливу біженців", - йдеться в повідомленні.

"Банк ясно дав зрозуміти, що засуджує вторгнення і непохитно підтримує Україну", - додали в ЄБРР.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Згідно зі свіжими даними, її армія вже вторглася на Чернігівщину.