За 500 днів 'Великого будівництва' Зеленського зробили більше, ніж за 30 років незалежності – експерт

Зі старту програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" пройшло рівно 500 днів, і за цей час для розвитку інфраструктури в Україні було зроблено більше, ніж за 30 років незалежності. Про це заявив директор Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков.

"Кругла дата і круті результати, якими варто пишатися", - зазначив він.

Серед основних досягнень президентського "Великого будівництва": реконструкція 177 приймальних відділень, відкриття 94 сільських амбулаторій та 120 шкіл на 10 тисяч нових навчальних місць.

Відео дня

Крім того, створено 107 спортивних об'єктів, завдяки яким 8 мільйонів людей зможуть безкоштовно займатися спортом з необхідним обладнанням.

Завдяки дорожній частині програми оновлено та збудовано 258 мостів і шляхопроводів, понад 8 000 км доріг державного та місцевого значення.

Програма дозволила створити 200 тисяч нових робочих місць на об'єктах "Великого будівництва".

"Раніше інфраструктура була чи не найбільш корумпованою галуззю. Політики багато обіцяли, а дороги були з бруду і палиць. Але Зеленський показав, що ми можемо собі дозволити зручну інфраструктуру", - коментує Биков, зазначивши, що план на 2021 рік ще більш амбітний, і його вже наполовину виконали.

Раніше повідомлялося, що в Донецькій області за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" завершують будівництво реабілітаційного центру для ветеранів АТО / ООС.