Дмитро Лубінець

Ціна на газ для населення має бути знижена до економічно обґрунтованої, а керівництво НАК "Нафтогаз України" повинне відзвітувати щодо своїх надприбутків після підвищення тарифів. Таку вимогу партії озвучив під час брифінгу у Верховній Раді України народний депутат, член депутатської групи "Партія "За майбутнє" Дмитро Лубінець.

За словами народного депутата, уже анонсована ціна в 12 гривень за 1 кубометр газу, а Кабінет Міністрів розглядає можливість збільшити ціну до 20 гривень за 1 кубометр. У той же час реальна собівартість видобутку українського газу, яким держава може забезпечити все населення країни, складає майже 3 гривні за 1 кубометр.

Читайте такожЗа рік газ в Європі подорожчав втричі: що чекає на Україну"Замість того, щоб знижувати тарифи, НАК "Нафтогаз України" тільки збільшує їх. Надприбутки, які акумулює державна компанія, ідуть на заробітні плати керівництву. Тільки у 2021 році заробітна плата члена правління "Нафтогазу" складає на місяць 1 млн 370 тис. грн! А член наглядової ради заробляє за місяць 533 тис. грн. Це в той час, як мінімальна заробітна плата в Україні складає 6 тис. грн, а пенсія — 1 800 грн!" — зазначив Лубінець.

Відео дня

Народний депутат наголосив, що ціни на газ для населення можна й потрібно знизити. Відтак депутатська група "Партія "За майбутнє" вимагає, щоб керівництво "Нафтогазу" негайно відзвітувало парламенту про надприбутки та озвучило план дій, спрямованих на зниження тарифів для громадян.

"Громадський контроль, публічність, тиск громадян із вимогами знизити надприбутки монополій — ключові інструменти, які дозволять досягти зменшення тарифів на комунальні послуги", —  акцентував Лубінець.

Тарифи 2021 - до чого готуватись українцям: