Представник президента в КСУ, нардеп Федір Веніславський / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Законопроект про конституційну процедуру в цілому як закон може бути ухвалений у вересні.

Про це в коментарі УНІАН сказав представник президента в Конституційному суді, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський.

"Я думаю, що у вересні ми розглянемо законопроект про конституційну процедуру, який в першому читанні був ухвалений. Внесли народні депутати правки, їх вже опрацював комітет", - розповів він.

Відео дня

Веніславський додав, що вже цього тижня профільний комітет має фіналізувати порівняльну таблицю до другого читання законопроекту.

Читайте такожВерховний суд визнав незаконним указ Зеленського про скасування призначення Тупицького суддею КСУ: на Банковій відреагували

Депутат зауважив, що цей законопроект був обговорений з суддями КС, апаратом КС та його юридичним управлінням.

"Він у собі втілив багато речей, які на сьогоднішній день є фактично прогалиною в законі про Конституційний суд. Тому я думаю, що цей законопроект ми точно у вересні маємо ухвалити, і він приведе діяльність Конституційного суду у відповідність до Конституції", - сказав Веніславський.

Він також додав, що до законопроекту було подано декілька сотень поправок.

Законопроект про конституційну процедуру

15 квітня Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроект про процедуру здійснення Конституційним судом своїх повноважень (№4533).

Законопроектом, зокрема, передбачено, що за ухвалення рішення КС повинні проголосувати 10 суддів. Визначається дисциплінарна відповідальність суддів КС, зокрема, за допущення суддею недоброчесної поведінки або поведінки, що паплюжить звання судді в питаннях моралі, чесності, непідкупності, відповідності способу життя судді його статусу. Законопроектом також передбачено, що Конституційний суд затверджує Кодекс етики судді КС.