У Польщі затримали колишнього очільника "Укравтодору" Славоміра Новака / фото УНІАН

Сума тендерів, яка відпрацьовується в рамках розслідування щодо екс-голови «Укравтодору» Славоміра Новака, який був затриманий сьогодні в Польщі, становить 270 мільйонів євро.

Читайте такожЗатримання екс-голови "Укравтодору": у НАБУ розповіли деталі справи (відео)Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник на брифінгу.

Присутній на брифінгу в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук зазначив, що один з епізодів кримінального розслідування стосується будівництва доріг на території України, коли українські компанії не могли вчасно завершити будівництво.

Відео дня

«В.о. керівника «Укравтодору» робив пропозиції за якусь винагороду продовжити договори для уникнення сплати штрафних санкцій... Спосіб був специфічний. На території Польщі створювалося підприємство, і за рахунок неправомірної вигоди поповнювався статутний капітал цих підприємств. Таким чином не лише отримували неправомірну вигоду, а й легалізували кошти», - сказав він.

У ще одному епізоді, за словами Грищука, в. о. керівника «Укравтодору», дбаючи про своє майбутнє, пропонував одному з міжнародних підприємств, яке здійснює будівництво доріг, створити спільне підприємство на території Польщі.

«Він пропонував свої послуги з надання допомоги, і пропонував, щоб 50% статутного капіталу було надано його людьми. Після своєї каденції в «Укравтодорі» він планував увійти до наглядової ради цього підприємства. Це вершина айсберга. Ще проводяться слідчі дії», - зазначив Грищук.

Як повідомляв УНІАН, 25 вересня 2019 року Кабмін звільнив керівника Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор») Славоміра Новака. На цій посаді Новак перебував три роки.

У понеділок, 20 липня, стало відомо про затримання Новака у Польщі.