Заяви Спартц можуть вплинути на українсько-американські відносини / фото getty images

Представники Республіканської партії США висловили стурбованість через критику українського керівництва з боку конгресвумен Вікторії Спартц.

Як пише Politico, вони переймаються, що така позиція може зашкодити американсько-українським відносинам у найгірший момент.

Зазначається, що на конференції республіканців Палати представників були широко поширені побоювання, що позиція Спартц зашкодить американсько-українським відносинам у найгірший можливий момент, й що нею маніпулюють сили, які прагнуть послабити альянс західних країн.

Відео дня

"Яструби" Республіканської партії, які займаються питаннями національної безпеки, також стурбовані тим, що крило "Зробимо Америку великою знову!"  їхньої партії, де вже існує опір підтримці України, буде вказувати на коментарі Спартц як на виправдання своєї позиції", - йдеться у матеріалі видання.

Автори статті наголошують, що колеги Спартц дійсно стурбовані тим, що її коментарі можуть зашкодити військовим зусиллям.

Опоненти Спартц не поділяють її критики щодо Зеленського та його команди та вважають, що його Офіс і український народ зробили все можливе у цій ситуації, і потрібно підтримувати український народ та його обране керівництво.

Заяви Спартц продовжують викликати значну протидію і в Україні, і в США. 

У статті також йдеться про те, що Спартц не жалкує через свої висловлювання на адресу президента Зеленського та його Офісу. А ще вона відмовляється називати джерела своїх претензій.

Вас також можуть зацікавити новини: