Американська журналістка в гостях у батьків Зеленського / CBS

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з журналістами каналу CBS News у неформальній обстановці – за сніданком у квартирі своїх батьків.

Як повідомляє телеканал, журналістку Холлі Вільямс пригощали салом на житньому хлібі, сашимі з лосося, домашнім печивом і бренді – «з президентом Володимиром Зеленським і його літніми батьками на крихітній радянській кухні». На фото зі сніданку можна бачити і главу ОП Андрія Єрмака.

Журналісти запитали Зеленського, чому американців має хвилювати конфлікт в його країні, в тисячах миль від кордонів США. Президент відповів, що "завтра це може прийти до їхніх осель".

Відео дня

Як наголошується в матеріалі, Зеленський дорослішав у радянську епоху, в російськомовній родині. Частина його ранніх років пройшла в монгольському місті Ерденет, куди відправили на роботу його батька, викладача.

Як і багато українців, Зеленський переконаний, що Путін має неоімперські амбіції, і хоче домогтися контролю Россі над її сусідами.

"Вони не хочуть відпускати нас", - заявив він журналістам.

Читайте такожГоловна перешкода - Росія: у МЗС розповіли, що заважає Україні отримати ПДЧ в НАТО (відео)

В ході сніданку Зеленський розповів, що його батьки завжди переживали за нього з моменту його обрання на посаду президента.

Батьки Зеленського зізналися журналісту, що хотіли б для нього кар'єри гумориста, а не політика.

Напередодні Зеленський дав інтерв'ю журналістам Agence France-Presse, Reuters і Associated Press. Зокрема, висловив думку, що Росія не зацікавлена в повномасштабній війні проти України, оскільки українці «підуть до кінця».