Зеленський проводить прес-конференцію / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що не призначить на державні посади жодного кума чи військового друга.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на прес-конференції в Києві.

«Жодного кума чи військового друга я не буду призначити», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський проводить прес-конференцію у річницю інавгурації (онлайн-трансляція)

«Що стосується пані Венедіктової. Я обіцяв, що до влади прийдуть інші люди…це нова людина. Я Ірину Венедіктову пізнав тільки впродовж нашої передвиборчої кампанії. Я її не знав, але вона освічена людина. Вона має певну освіту, вона практик, має звання, була депутатом у ВР по списку партії «Слуга народу», - додав президент.

Зеленський зауважив, що «ми запропонували людей, які чисті, які не були раніше в Генеральній прокуратурі, тому вона стала очільником Офісу генерального прокурора».

«Хто такий пан Єрмак? Пан Єрмак не має досвіду як кінопродюсер, хай пробачить мене пан Єрмак. Пан Єрмак завжди був досвідченим юристом. Пан Єрмак має саме ту освіту, яка потрібна Офісу (президента – УНІАН), як мені здається. Це Інститут міжнародних відносин, правознавство, міжнародне право – це і є освіта Єрмака. Пан Єрмак – не є моїм кумом, він є моєю довіреною особою, я йому довіряю, і він дійсно є моїм головою Офісу», - підкреслив президент.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський уже рівно рік обіймає нинішню посаду. З цієї нагоди сьогодні очільник держави дає прес-конференцію.