Президент подякував Папі Франциску за його молитви за мир в Україні / фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський запросив Папу Римського Франциска здійснити візит в Україну.

Як повідомляє прес-служба глави держави, президент провів телефонну розмову з понтифіком.

Зеленський зазначив, що розмова з Франциском відбувається в особливий період 20-ї річниці візиту святого Папи Івана Павла ІІ до України. Президент наголосив, що в серцях мільйонів українців живе світла пам’ять про Івана Павла ІІ та його доленосний візит до нашої держави.

Відео дня

Глава держави пригадав слова святого Папи, який вважав, що «Європа має дихати двома легенями: західною і східною», а Україна є невід’ємною східною легенею Європи. У контексті цих слів Зеленський наголосив, що візит Папи до України – це «кисень, що так необхідний».

«На візит Вашої Святості чекає насамперед народ України», – зауважив президент.

Читайте такожПапа Римський готовий бути посередником на зустрічі Зеленського з Путіним-кардинал

Також під час розмови було зазначено, що на сьогодні Україна – це країна, де представники всіх релігій мирно співіснують і почуваються комфортно. У державі немає виражених міжконфесійних конфліктів і практично відсутні спекуляції на темі віри.

Глава Української держави відзначив глобальний вимір діяльності Його Святості, зокрема увагу до питань миру, міжрелігійного діалогу, захисту прав біженців, турботи про бідних.

Президент подякував Папі Франциску за його постійні молитви за мир і спокій в Україні, що сприяють відновленню миру в нашій країні й через які ми відчуваємо, що Україна – в серці понтифіка.

Зеленський поінформував про жахливі наслідки війни на сході України.

«Ми розраховуємо на взаємодію зі Святим Престолом і вашу підтримку у привнесенні миру на Донбас. Підтримка світової спільноти й духовних лідерів є вкрай важливою», – додав президент.

Крім того, глава держави зазначив, що український народ чекає беатифікації митрополита Андрея Шептицького.

Зеленський поновив запрошення Папі Франциску відвідати Україну. Він висловив переконання, що зустрічі Його Святості з українцями на українській землі стануть доленосною подією.

Вас також можуть зацікавити новини