Пропонується встановити, що корінними народами в Україні є кримські татари, караїми, кримчаки / фото - REUTERS

Позачергове засідання Верховної Ради України 1 липня скликається на вимогу президента Володимира Зеленського. На розгляді будуть дев'ять законопроектів. Про це у Facebook повідомив голови ВР Дмитро Разумков.

Народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі також написав:

"В четвер, 1 липня, скликається позачергове засідання Верховної Ради. На ньому розглянуть, зокрема, законопроект про олігархів ("Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)"), спрямування коштів з "Великого будівництва" на реставрацію культурних пам'яток та законопроект про корінні народи, який викликав сильне обурення в Росії". 

Відео дня

Крім того, розглядатиметься ініціатива щодо визнання таким, що втратив чинність, закону "Про створення вільної економічної зони "Крим". У зв’язку з цим пропонується внести зміни до Митного кодексу.

Читайте такожКравчук переніс операцію на серці - ЗМІВодночас у порядку денному стоїть законопроект щодо адміністрування податків і зборів у тимчасово окупованому Криму.

Крім того, депутати розглянуть  проект закону про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Відповідне оголошення про скликання цього засідання вже оприлюднено й на сайті парламенту.

Раніше УНІАН повідомляв, що Рада ухвалила закон, який запускає судову реформу. Цей документ регулює формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів.