Вітренко йде з "Нафтогазу", заміну вже знайшли / фото УНІАН

Юрій Вітренко, ймовірно, піде з посади очільника НАК "Нафтогаз України". На його місце можуть призначити міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на співрозмовників у парламенті та "Нафтогазі".

Сповіщають, що Вітренко нібито вже написав заяву про відставку. Рішення про відставку мала б прийняти наглядова рада компанії. Однак за її відсутності це може зробити Кабінет міністрів.

Відео дня

Очікується, що міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов замінить Вітренка на цій посаді. 

"Щоб уряд міг призначити Чернишова новим керівником НАКу, спочатку з посади міністра його має звільнити парламент. Тому не виключений варіант, що замість Вітренка на певний час призначать в.о., а вже згодом Чернишов стане повноцінним головою компанії", – каже співрозмовник "ЕК".

Тим часом нардеп Ярослав Железняк повідомляє, що найближчим часом парламент розглядатиме "кадрове питання". Він також натянув на нову посаду Чернишова.

"Пов’язане з регіональною політикою. Звільнення пана Чернишова у зв’язку з переходом на нову посаду. Начебто само міністерство регіональної політики мають об’єднати з Мінінфраструктури і передати повністю Кубракову. Подивимося чи знову не зміниться позиція", – написав Железняк.

Звільнення Вітренка

Гендиректор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко був призначений на посаду 28 квітня минулого року після звільнення попереднього очільника – Андрія Коболєва. За рік уряд перепризначив Вітренка на цю посаду.

На початку вересня Reuters повідомляло, що Юрій Вітренко готовий піти у відставку, якщо це допоможе переконати інвесторів підтримати пропозицію щодо реструктуризації боргу компанії.

26 липня "Нафтогаз" не здійснив необхідні виплати за єврооблігаціями, таким чином, стався дефолт за єврооблігаціями компанії.

2 серпня 2022 року компанія просила кредиторів про відтермінування сплати боргу.

Вас також можуть зацікавити новини: