Війна завжди супроводжується дефіцитом продуктів і відсутністю комфортних умов для приготування їжі. Проте, існують страви, для яких не потрібні особливі кулінарні навички або кухонне начиння. УНІАН зібрав кращі рецепти дерунів з начинкою і без неї.
Деруни - рецепт без борошна
- Картопля - 11 шт.
- Яйця - 2 шт.
- Сіль - за смаком
- Перець мелений - за смаком
- Масло рослинне - для смаження
Картоплю очистити, натерти на крупній тертці, викласти на сито (друшляк) і віджати сік. Додати яйця, сіль і перець, перемішати. Смажити деруни з кожного боку по 5-7 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Деруни з картоплею і цибулею
- Картопля - 500 г
- Цибуля ріпчаста - 1-2 шт. (близько 175 г)
- Сіль - за смаком
- Сметана (за бажанням) - 1 ст. л.
- Масло рослинне - для смаження
Картоплю очистити, вимити, разом з цибулею натерти на дрібній тертці. Перемішати, додати сіль. Викласти картопляну масу на сито, розташоване над мискою. У такому положенні залишити на 5-10 хвилин, почекати, поки стече рідина.
Сковороду розігріти, додати рослинне масло, столовою ложкою викласти картопляні коржі. Смажити на середньому вогні 5-7 хвилин з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.
Деруни - рецепт з морквою
- Картопля - 3 шт.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
- Борошно - 2-2,5 ст. л
- Масло рослинне - 2-3 ст. л
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Моркву очистити, промити, натерти на крупній тертці. Лук очистити, дрібно нарізати. Овочі обсмажити на сковороді до готовності. Картоплю вимити, натерти на тертці, змішати з обсмаженими цибулею і морквою. Додати борошно, сіль і спеції, перемішати.
Поставити сковороду на вогонь, влити рослинне масло, ложкою викладати картопляні коржі і обсмажувати з кожного боку по 5-7 хвилин до утворення рум'яної скоринки.