Деруни - рецепт класичний / depositphotos.com

Війна завжди супроводжується дефіцитом продуктів і відсутністю комфортних умов для приготування їжі. Проте, існують страви, для яких не потрібні особливі кулінарні навички або кухонне начиння. УНІАН зібрав кращі рецепти дерунів з начинкою і без неї.

Деруни - рецепт без борошна

  • Картопля - 11 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець мелений - за смаком
  • Масло рослинне - для смаження

Картоплю очистити, натерти на крупній тертці, викласти на сито (друшляк) і віджати сік. Додати яйця, сіль і перець, перемішати. Смажити деруни з кожного боку по 5-7 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Деруни з картоплею і цибулею

  • Картопля - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 шт. (близько 175 г)
  • Сіль - за смаком
  • Сметана (за бажанням) - 1 ст. л.
  • Масло рослинне - для смаження

Картоплю очистити, вимити, разом з цибулею натерти на дрібній тертці. Перемішати, додати сіль. Викласти картопляну масу на сито, розташоване над мискою. У такому положенні залишити на 5-10 хвилин, почекати, поки стече рідина.

Відео дня

Сковороду розігріти, додати рослинне масло, столовою ложкою викласти картопляні коржі. Смажити на середньому вогні 5-7 хвилин з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.

Деруни - рецепт з морквою

  • Картопля - 3 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • Борошно - 2-2,5 ст. л
  • Масло рослинне - 2-3 ст. л
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Моркву очистити, промити, натерти на крупній тертці. Лук очистити, дрібно нарізати. Овочі обсмажити на сковороді до готовності. Картоплю вимити, натерти на тертці, змішати з обсмаженими цибулею і морквою. Додати борошно, сіль і спеції, перемішати. 

Поставити сковороду на вогонь, влити рослинне масло, ложкою викладати картопляні коржі і обсмажувати з кожного боку по 5-7 хвилин до утворення рум'яної скоринки.

Вас також можуть зацікавити новини: