Вівсяне печиво - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Вівсяне печиво без борошна є низькокалорійним і більш корисним, ніж приготовлене з використанням борошном. Робляться такі ласощі на основі вівсяних пластівців.

Вівсяне печиво з бананом

  • Вівсяні пластівці (середнього або дрібного помелу) - 100 г
  • Молоко - 50 мл
  • Банани - 2 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Мед - 2 ст.л.

Банани очистити від шкірки. Перекласти в ємність і розім’яти виделкою на кашку. До бананового пюре додати вівсяні пластівці та мед. Влити молоко. Виделкою ретельно перемішати масу.

Читайте такожАроматне варення з груш: рецепти неймовірного фруктового смаколика

В окремій ємності збити вінчиком яйце до однорідності.

Додати його в бананово-вівсяну масу й розмішати.

Покласти суміш у тепле місце на 7-10 хвилин, щоб пластівці вбрали всю вологу. Перемішати й дати суміші постояти ще 5 хвилин.

Застелити деко промасленим пергаментним папером. Ложкою викласти тісто, формуючи невеликі круглі печива. Або можна викласти печиво в силіконові невеликі формочки, щоб воно легко виймалося. В серединку викласти мигдаль або волоський горіх. Заздалегідь розігрійте духовку до 190°С. Випікати приблизно 35 хвилин до золотистої скоринки.

Вівсяне печиво з яблуком

  • Вівсяні пластівці - 120 г
  • Вівсяне борошно - 110 г
  • Цукор - 100 г
  • Вершкове масло - 90 г
  • Волоські горіхи - 50 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Яблука (кисло-солодкі) - 1 шт.
  • Кориця - 0,5 ч.л.
  • Розпушувач - 0,5 ч.л.
  • Ванільний цукор - 0,5 ч.л.
  • Мускатний горіх - 2 г
  • Сіль - 2 г

Вівсяні пластівці краще взяти дрібніші, щоб печиво вийшло більш однорідним і м'яким.

М'яке вершкове масло з'єднати з цукром та яйцем, збити міксером до пишноти. Маса повинна трохи збільшитися в обсязі.

Всипати у масляну суміш корицю, ванільний цукор, мускатний горіх, розпушувач та сіль. Знову все збити.

Як приготувати смачне вівсяне печиво / фото ua.depositphotos.com

Просіяти в масу вівсяне борошно, всипати вівсяні пластівці й перемішати все ложкою до однорідності. У результаті повинно вийти липке щільне тісто. Залишити тісто на 5 хвилин, щоб пластівці розмокли.

Волоські горіхи дрібно порубати.

Яблука вимити, видалити насіння. За бажання очистити яблука від шкірки. М'якоть нарізати дрібними кубиками.

Додати в тісто подрібнені горіхи та яблука, перемішати.

Вологими руками скачати з тіста невеликі круглі кульки розміром приблизно з волоський горіх. Викласти їх на застелене пергаментом деко. Відправити вівсяне печиво в розігріту до 180°С духовку на 15-20 хвилин до появи на поверхні золотистої скоринки.

Готове вівсяне печиво вийняти з духовки, перекласти на блюдо й подавати до столу.

Вівсяне печиво з сиром

  • Вівсяні пластівці - 2 ст.
  • Курячі яйця - 2 шт.
  • Цукор - 1 ст.
  • Розпушувач - 1,5 ч.л.
  • Вершкове масло - 3 ст.л.
  • Сир - 200 г
  • Кориця - на смак
  • Ванільний цукор - за смаком

Вівсяні пластівці середнього або дрібного помелу перемішати з яйцями і розтопленим вершковим маслом. Залишити їх на годину, за цей час пластівці повинні стати м'якшими й набрякнути.

Читайте такожУкраїнські деруни зі скоринкою: класичний рецепт

Додати решту інгредієнтів: цукор, ванілін, сир та за бажанням корицю. Все перемішати і відправити у холодильник на 30 хвилин.

Сформувати з тіста кругле печиво й злегка придавити кожне зверху. Викласти на папір для випікання і відправити у духовку, випікати при 170°С упродовж 30 хвилин.

Інші рецепти, які можуть зацікавити:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram