Крем пломбір на сметані та крохмалі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Ніжний і ароматний крем "Пломбір" ідеально підходить до будь-яких десертів. Цей рецепт завоює серця всіх ласунів, які люблять однойменне морозиво. Приготувати його можна різними способами - ми розповімо, як зробити крем Пломбір на молоці та сметані.

Заварний крем пломбір на молоці

Інгредієнти:

  • молоко - 250 мл;
  • яйця - 2 шт;
  • цукор - 120 г;
  • вершкове масло 82% - 250 г;
  • борошно - 50 г;
  • ванілін - 1 г;
  • коньяк (за бажанням) - 15 мл.

Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника і нагрійте до кімнатної температури. У мисці збийте вінчиком яйця з цукром і дрібкою солі. Потім влийте 100 мл холодного молока і всипте борошно, ще раз перемішайте вінчиком.

Відео дня

Решту молока доведіть до кипіння і влийте в нього тонким струменем яєчну суміш, постійно помішуючи вінчиком. Зменшіть вогонь до мінімального і варіть крем ще 3-4 хвилини до загустіння. Не припиняйте помішувати десерт, інакше він швидко пригорить до дна.

Потім зніміть крем із каструлі та накрийте плівкою. Остудіть до кімнатної температури. У теплу суміш шматочками додайте вершкове масло. Щоб десерт став пишним і повітряним, збийте його вінчиком або міксером після додавання масла.

За бажанням у вже готовий заварний крем Пломбір додайте трохи коньяку або лікеру. Десерт готовий - можна начиняти торти та тістечка.

Крем Пломбір рецепт / фото ua.depositphotos.com

Крем Пломбір на сметані

Інгредієнти:

  • сметана 20% - 500 г;
  • курячі яйця - 2 шт;
  • цукор - 300 г;
  • борошно - 5 стол. л.;
  • вершкове масло - 250 г;
  • ванільний цукор - 10 г.

Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Крем готується на водяній бані, тож спочатку наберіть воду у велику каструлю та доведіть до кипіння. Потім у миску меншого розміру вбийте яйця, додайте цукор, борошно, сметану та ванільний цукор. Перемішайте інгредієнти до однорідності за допомогою вінчика.

Поставте миску в каструлю з киплячою водою. Варіть до загустіння 3-5 хвилин, постійно помішуючи. Готовий заварний крем Пломбір накрийте плівкою, щоб він не покрився скоринкою. Залиште застигати до кімнатної температури.

Тим часом наріжте кубиком розм'якшене вершкове масло та додайте до теплого крему, перемішуючи суміш вінчиком або міксером. Після цього він стане ніжним і пишним. Готову страву переставте в холодильник і використовуйте в будь-яких десертах.

Вас також можуть зацікавити новини: