
Неймовірно смачні, ніжні та ажурні – такими виходять заварні млинці на кефірі. Їх можна готувати в солодкому варіанті, додавши цукор, а також несолодкими.
Такі млинці просто усіяні безліччю дірочок, тому гарним доповненням до них буде мед, варення, згущене молоко або сироп, які смачно просочуватимуться через ці отвори.
Заварні млинці на кефірі
- Борошно - 300 г
- Кефір - 500 мл
- Вода (окріп) - 250 мл
- Яйця - 2 шт.
- Цукор - 2 ст. л.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Сода - 0,5 ч. л.
- Олія - 4 ст. л. + для смаження
Яйця збити вінчиком. Додати цукор і сіль. Влити кефір та олію, перемішати.
Поступово тонкою цівкою вливати окріп, постійно помішуючи.
Читайте такожЯк смачно замаринувати скумбрію: рецепти неймовірно апетитної рибки
Потім всипати борошно та соду. Перемішати до однорідного стану, щоб не було грудочок.
Добре розігріти сковороду й змастити олією. Ополоником налити тісто на сковороду і рівномірно розподілити його по дну.
Смажити млинці на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку, до набуття золотистого кольору.
Такі млинці можна подати до столу з варенням, медом, сметаною або згущеним молоком. Якщо їх використовувати для фарширування несолодкими начинками (грибами, куркою, сиром та іншими), то в процесі приготування тіста кількість цукру слід зменшити.
Інші рецепти, які можуть зацікавити:
- Як замаринувати сливи на зиму: рецепти пікантної заготовки
- Як приготувати баклажанну ікру: найкращі рецепти смачної закуски
- Ніжно-ароматні налисники з маком та яблуками: як приготувати смачну страву
- Салат з куркою та ананасами: як приготувати смачну страву
- Пишно-рум’яні пиріжки з капустою: як приготувати апетитну страву