Каша з тушонкою на зиму / фото ua.depositphotos.com

Українці посилено готуються до зими, адже через війну зима буде складною і непередбачуваною. Раніше ми розповідали, як зробити тушонку зі свинини або іншого м'яса - така заготовка завжди буде корисною. Пропонуємо також закрити на зиму готову страву - тушонку з кашею. Ця заготовка завжди виручить вас у важкій ситуації. Банку можна взяти з собою в дорогу або на природу.

Тушонка з кашею на зиму

  • Свинина без кістки - 1.5 кг.
  • Крупа за смаком - 600 г.
  • Соняшникова олія - 100 г.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Морква - 1 шт.
  • Оцет 9% - 2 ч. л.
  • Мелений перець за смаком.

Свинину порізати на середні кубики. Крупу промити кілька разів під проточною водою. Моркву очистити і натерти на тертці, а цибулю нарізати кубиками. На сковороді розігріти частину соняшникової олії і обсмажувати цибулю 3-4 хвилини. Потім викласти до цибулі моркву і смажити ще 3 хвилини. Залишити овочі остигати.

Нарізану свинину змішати з крупою. Всипати сіль і перець, остиглу овочеву зажарку, влити оцет. Все ретельно перемішати. 

Відео дня

Банки і кришки простерилізувати. Викласти тушонку з крупою і овочами в банки так, щоб від горлечка залишалося 2 см вільного місця. Залити суміш в банках водою кімнатної температури. Закрити банки кришками.

Після цього візьміть велику каструлю і покладіть на дно рушник. Поставте банки з тушонкою в каструлю і налийте воду так, щоб вона покривала банки на 2/3. Увімкніть маленький вогонь і залиште банки в каструлі на 5 годин. Періодично перевіряйте, що вода не википіла.

Потім витягнути банки з тушонкою і накрити їх товстою ковдрою до повного охолодження. Після цього тушонку можна поставити в прохолодне місце для зберігання. Зберігається вона 3 місяці.

Вас також можуть зацікавити новини: