
Питанням про те, чим побалувати себе або порадувати близьких, задається кожен, а тим більше на карантині.
Щоб полегшити завдання, УНІАН зібрав п'ять рецептів страв, які будуть прекрасним доповненням до щоденного меню.
Грибний суп-пюре
Для приготування такого супу знадобиться:
- 300 г печериць;
- 1 середній кабачок.
Процес приготування:
Нарізаємо гриби і чищений кабачок, відварюємо, поки вони не стануть м'якими. Потім по трохи перекладаємо вміст каструлі в чашу блендера і подрібнюємо в пюре.
Густоту можна регулювати бульйоном, в якому варилися гриби і кабачок.
Суп з копченостями і сочевицею

Для приготування такого супу знадобиться:
- 200 г копченої (курка, грудинка, реберця);
- 200 г сочевиці;
- ½ моркви;
- ½ цибулини;
- 1 ложка олії.
Процес приготування:
У каструлю покласти сочевицю і нарізані копченості (якщо використовуєте ребра, відокремте м'якуш від кісток), заливаємо водою, ставимо на вогонь.
Нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на сковороді. Після того як вона зарум'яниться, додаємо до неї натерту моркву і продовжуємо обсмажувати.
Коли сочевиця буде готова, додаємо в каструлю вміст сковороди і кип'ятимо ще пару хвилин.
Куряче філе з ананасом і броколі
Для приготування цієї страви знадобиться:
- 2 філе курячої грудинки;
- 3 колечка консервованого ананаса;
- 400 г броколі;
- 2 столові ложки оливкової олії.
Процес приготування:

Невеликі шматочки курки обсмажуємо на змащеній маслом сковороді до золотистої скоринки, додаємо нарізані кубиками ананаси і суцвіття броколі.
Постійно помішуємо страву до готовності.
Салат з тунця
Для приготування цього салату знадобиться:
- 1 банка консервованого тунця;
- 1 банка консервованої квасолі;
- 2 великих солоних огірка;
- 1 великий свіжий огірок;
- половина цибулини;
- 1 столова ложка оцту;
- 2 столові ложки рослинної олії.
Процес приготування:
Нарізаємо півкільцями цибулю, після чого ошпарюємо його окропом і заливаємо розведеним оцтом. Залишаємо на кілька хвилин.

Тим часом ріжемо огірки і зливаємо рідину з квасолі. Подрібнюємо тунець і змішуємо всі інгредієнти.
Після цього додаємо масло, перчимо і салат готовий.
Рулет з варенням
Для приготування цього десерту знадобиться:
- 3 яйця;
- 3 столові ложки борошна;
- 3 столові ложки цукру;
- 150 г варення.
Процес приготування:
Змішуємо в мисці яйця, борошно і цукор, виливаємо суміш на застелений пергаментом деко і розрівнюємо ложкою. Випікаємо корж при 200 °C близько 15 хвилин. Рулет повинен пропектися, але зберегти еластичність.

Коли тісто приготується, беремо бісквіт прямо з папером і скачуємо в рулет. Видаляємо папір і даємо тісту охолонути.
Після цього розгортаємо бісквіт, змащуємо варенням і завертаємо знову.