
Ми часто міркуємо про корисні сніданки, але рідко замислюємося про обіди. Але ж цей прийом їжі дуже важливий. Смачний і збалансований обід наповнює нас енергією на другу половину дня. Обід можна взяти з собою в лотку на роботу, якщо ви хочете повноцінно харчуватися в офісі.
Раніше ми розбиралися, що приготувати на вечерю удома. А в цій статті УНІАН зібрав прості і оригінальні страви для обіду на будь-який смак.
Що приготувати на обід без м'яса: гарбузовий крем-суп
- Гарбуз – 400-500 г
- Картопля - 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Вода або бульйон – 300 мл
- Паприка – 1/2 ч. л.
- Мускатний горіх – 1/2 ч. л.
- Вершки 10% жирності – 100 мл.
- Олія – 1 ст. л.
Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння. Картоплю, гарбуз і моркву нарізати однаковими кубиками і покласти в каструлю з водою. Цибулю і часник дрібно нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати мускатний горіх і паприку, перемішати. Додати зажарку в каструлю з іншими овочами і варити 15-20 хвилин.
Суп подрібнити за допомогою блендера, злегка остудити. Додати сіль і перець і повернути на плиту. Влити вершки і гріти ще пару хвилин, не доводячи до кипіння. Подавати суп з грінками або обсмаженим беконом.
Що приготувати на обід з м'ясом: булгур з куркою і овочами
- Булгур – 250 р.
- Куряче філе – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Олія – 2 ст. л.
- Зелень, спеції за смаком.
Читайте такожГотуємо припаси на зиму: рецепти овочів, компотів і м ясаПоставити каструлю на маленький вогонь, влити олію і обсмажити булгур 3 хвилини. Залити водою в пропорції води до булгуру 3:1, посолити. Зварити булгур до готовності (25 хвилин). У сковороді обсмажити порізані моркву з цибулею до золотистого кольору. Додати нарізані солодкий перець і кабачок, смажити 5-7 хвилин.
У сковороду додати рубану зелень і подрібнений часник. Посолити, додати спеції. Додати нарізану шматочками курку і смажити 10 хвилин. У великій сковороді з'єднати булгур і овочі з куркою. Накрити кришкою і залишити на 10 хвилин на мінімальному вогні під кришкою.

Що приготувати на обід швидко і просто: салат з картоплею і тунцем
- Картопля – 4 шт.
- Тунець у власному соку – 1 банка.
- Солодкий лук – 1 шт.
- Помідори – 300 г.
- Оливки без кісточок – 15 шт.
- Соняшникова або оливкова олія – 3 ст. л.
- Оцет – 1 ст. л.
- Рідкий мед – 1 ч. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль, перець за смаком.
Читайте такожЯк смачно приготувати баклажани на вечерю: перелік простих і смачних стравКартоплю відварити до готовності. Цибулю нарізати півкільцями і скропити оцтом. Для соусу перебити блендером оливкову олію, рідину з банки з тунцем, гірчицю і мед. Помідори і картоплю нарізати однаковими скибочками, оливки розрізати навпіл. Тунець розім'яти виделкою. Змішати помідори, картоплю, цибулю, тунець і оливки, полити заправкою.
Що приготувати на обід з фаршу: спагетті з фрикадельками
- Цибуля – 1 шт.
- Яловичий фарш – 500 г.
- Помідори – 2 шт.
- Томатна паста – 2 ч. л.
- Спагетті – 400 г.
- Куряче яйце – 1 шт.
- Пшеничне борошно – 2 ст. л.
Спагетті покласти в киплячу воду і відварити до готовності. Для фрикадельок порубати дрібно цибулю і змішати з фаршем і яйцем. Додати сіль і перець, сформувати фрикадельки і обваляти в борошні.
На сковороду налити олію, злегка обсмажити фрикадельки. Нарізати кубиками помідори і тушкувати з фрикадельками. Томатну пасту злегка розбавити водою і додати до фрикадельок. У соус додати трави і спеції за смаком. У відварені спагетті додати фрикадельки в соусі і подавати до столу.
Вам також може бути цікаво: