Як застосувати розсіл від оливок / фото ua.depositphotos.com

Після того, як ви з'їли оливки, не виливайте маринад. Йому можна знайти кілька смачних застосувань на кухні. В домашніх умовах такий розсіл не приготувати, а смак у нього хороший. Його можна додавати в маринади для м'яса і овочів, а також в тісто для хліба.

Зверніть увагу, що в їжу можна використовувати тільки маринад від зелених оливок, оскільки в рідині від чорних і червоних маслин міститься глюконат заліза - добавка, яка зберігає їхній колір. У великих кількостях глюконат шкідливий для здоров'я.

Відео дня

Маринад для м'яса з оливкового розсолу

Розсіл від оливок - дуже смачний маринад для курки. Замариноване в ньому м'ясо виходить ніжним і ароматним, в міру солоним і дуже соковитим. Просто залийте шматочки курки рідиною від оливок і залиште в холодильнику на 2-4 години в залежності від віку птиці. Замариноване м'ясо не соліть. Таку курку можна посмажити, запекти або приготувати на вугіллі.

Маринад для цибулі з розсолу оливок

У розсолі можна маринувати не тільки м'ясо, а й цибулю - тоді вона матиме присмак оливок. Це хороша закуска до м'яса, риби і шашлику. Залийте маринадом нарізану кільцями цибулю і залиште в холодильнику на 5-7 днів.

Як застосувати розсіл від оливок в соусах

Оливковий розсіл може замінити за смаком соєвий соус. Можливо страва з маринадом вам сподобається навіть більше. Також цей маринад можна влити в зажарку для розсолу або солянки.

Хліб на оливковому розсолі

Рідина з-під оливок - дуже смачна основа для пишного і запашного хліба. Хліб на розсолі виходить ароматним і з великою кількістю бульбашок, довго не черствіє і має італійський оливковий присмак. Раніше УНІАН писав, як зробити хліб вдома. Просто замініть половину води або кефіру в рецепті на розсіл, а також не додавайте в тісто сіль.

Вас також можуть зацікавити новини: