Що приготувати з хурми - варіанти / depositphotos.com

Хурма - це не найбільш типовий для наших широт продукт, однак багатьом вона подобається за солодкий смак і легку терпкість. У хурмі міститься велика кількість бета-каротину, антиоксидантів, вітаміни А, С, В, клітковина, кальцій, фосфор та інші корисні речовини. УНІАН розповість, що робити з переспілою хурмою та як можна заморозити улюблену ягоду.

Раніше ми говорили,  чим корисна хурма, та які є протипоказання до її вживання.

Чи потрібно мити хурму перед заморожуванням - правила і поради

Якщо ви купили на ринку або в магазині соковиту стиглу хурму, її не обов'язково їсти всю - можна заморозити кілька ягід. Мити хурму потрібно обов'язково, щоб позбавити її від пилу, бруду і "хімії", якою продукт може бути оброблений. Далі - ретельно обсушити хурму паперовими рушниками. Останній штрих - розкласти кожну ягоду в окремий пакет, зав'язати його і помістити в морозилку.

Відео дня

Також хурму можна заморожувати часточками - для такого способу вам потрібно спочатку вимити ягоду, потім нарізати її і розкласти на деко. Поставте деко в морозилку, поки всі шматочки хурми не заморозяться. Потім дістати їх, пересипати в контейнер і знову поставити в морозильну камеру.

Варення з хурми з лимоном

  • Хурма - 800 г
  • Цукор - 350 г
  • Лимон - 1 шт.
  • Вода - 150 мл

Хурму вимити, очистити від шкірки, нарізати кубиками, засипати цукром і залишити на дві години. Лимон вимити, разом з цедрою нарізати кубиками, ошпарити окропом. Викласти лимон в каструлю, залити водою так, щоб вона злегка покривала цитрусові. Варити на маленькому вогні три хвилини, регулярно помішуючи. Додати в каструлю хурму, влити 100 мл води, довести до кипіння на повільному вогні. Накрити кришкою, знову довести до кипіння, варити шість хвилин. Готове варення розлити по банках і закатати кришками.

Корисна порада: якщо вам попалася в'язка хурма, то спочатку заморозьте її, а потім використовуйте для варення.

Джем з хурми - рецепт

  • Хурма - 6 шт.
  • Цукор - 200 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л.
  • Вода - 2 ст. л.
  • Лимон - 1 шт.

Хурму вимити, очистити від шкірки і насіння, нарізати шматочками. Подрібнити ягоду за допомогою блендера або м'ясорубки. Перекласти пюре в каструлю, додати цукор, варити 15 хвилин на повільному вогні, помішуючи. В окремій мисці з'єднати крохмаль з водою, а з лимона вичавити сік і додати його в пюре. Тонкою цівкою влити крохмаль в пюре, перемішати, готувати ще 15 хвилин, поки джем не стане густим. Зняти з вогню, остудити, розлити по банках і закатати. Зберігатися такий продукт може 7-10 днів.

Вас також можуть зацікавити новини: