Полуничний джем можна зробити дуже швидко / depositphotos.com

Полуницю зараз можна купити за досить низькою ціною, у багатьох українців вона росте на городах, тому саме час почати готуватися до зими і "закрутити" кілька баночок солодкого варення. УНІАН розповість, як зробити полуничний джем своїми руками.

Натуральний джем полуничний - рецепт без загусників

Інгредієнти:

  • полуниця - 1 кг;
  • цукор - 1 кг.

ВАЖЛИВО: якщо ви вважаєте, що хочете полуничний джем з желатином або агар-агаром, то беріть трохи менше цукру.

Відео дня

Візьміть стиглу, але не м'яку полуницю, ретельно вимийте її через друшляк, видаливши листя і плодоніжки. Перетріть всі ягоди через сито (можна скористатися блендером, але при торканні до металу полуниця часто окислюється, так що, це вплине на смак).

Засипте в алюмінієвий посуд ягідне пюре, додайте цукор. Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 5 хвилин. Зніміть шумівкою піну, приберіть джем з вогню до повного охолодження. Через приблизно 8 годин знову поставте на плиту, доведіть до кипіння і вимкніть. Так повторюйте ще 2 рази.

В кінці розлийте полуничний джем по стерилізованим банкам, закрутіть кришками, переверніть і приберіть в тепле місце, накривши ковдрою, до повного охолодження. Після цього джем можна буде прибрати в льох до зими.

Вас також можуть зацікавити новини: