Салат Цезар - страва, яка вже стала класичною. Багато хто замовляє саме його в кафе і ресторанах, але мало хто готує такий салат вдома. Однак рецепт Цезаря досить простий, приготуйте його всього один раз, і це блюдо стане вашим коронним!
Раніше УНІАН вже розповідав, як як готується паста карбонара за 15 хвилин. Тепер же пропонуємо вам спробувати салат Цезар - рецепт, який "подужає" навіть початківець кухар.
Салат Цезар - класичний рецепт
Для приготування салату вам знадобляться:
- 300 гр. курячого філе;
- 400 гр. салату Айсберг;
- 10 томатів черрі;
- 100 гр. пармезану;
- приблизно 250 гр. батон;
- 1 зубок часнику;
- 1 ст. ложка рослинного масла;
- щіпка солі і трохи меленого перцю.
Перетворіть батон на сухарики. Наріжте хліб невеликими кубиками і обсушіть їх на сковороді, змащеною маслом. Для аромату додайте подрібнений зубок часнику. Батон повинен підрум'янитися, коли сухарики стануть хрусткими, перекладіть їх в інший посуд, щоб вони не пригоріли на сковороді.
Наріжте куряче філе, у вас повинні вийти невеликі медальйони, не дуже дрібні, але і не дуже великі. Натріть м'ясо сіллю і перцем, а потім обсмажте його на сковороді, не забудьте додати рослинне масло - шматочки не повинні бути пересушеними. Коли філе підрум'яниться, зніміть його з вогню і дайте йому охолонути.
Приготуйте соус - раніше УНІАН розкрив як приготувати соус Цезар за декілька хвилин
Помийте помідори і наріжте кожний з них приблизно на шість частин. Салат Айсберг потрібно обполоснути водою і промокнути серветкою. Сир пармезан натріть на крупній тертці.
Зберіть салат Цезар. На тарілку викладіть листя Айсберга, полийте їх соусом. Потім викладайте нарізані шматочки філе і томати. Додайте сухарики і посипте все це сиром. Фінальний акорд - соус. Ще раз полийте салат ароматною заправкою. На цьому все - салат Цезар класичний дуже легко готувати, а смак мало кого залишить байдужим.
Якщо ж ви любите морепродукти, спробуйте зробити салат Цезар з креветками. Це дуже просто, замініть філе на очищені та відварені морепродукти. Також ви можете додати відварені яйця і трохи вустерського соусу, він підкреслить смак креветок.