Вчорашній шашлик можна з легкістю використовувати в різних стравах / УНІАН

З настанням теплих днів люди все частіше смажать шашлик. Іноді трапляється так, що м'ясо залишається. Погодьтеся, шашлик з холодильника - зовсім не те ж саме, що соковите м'ясо прямісінько з мангала. Однак не поспішайте засмучуватися, адже що можна зробити з жорстким шашликом?! Правильно - використовувати в інших стравах!

Чому шашлик стає жорстким

Є кілька причин, чому шашлик може вийти жорстким. Однією з найпоширеніших є неправильне смаження - його дуже легко перетримати на вогні, і тоді м'ясо вийде сухим, і його не врятує жоден кетчуп або соус.

Крім того, велику роль в приготуванні шашлику відіграє маринад. Головним ворогом соковитого м'яса є оцет, хоча його чомусь часто пишуть в рецептах. Кухарі також радять звернути увагу на тип м'яса, яке ви обираєте для смаження на мангалі. Наприклад, якщо використовувати лопаткову частину свинини, заморожене м'ясо або тушку старої тварини, про соковиту страву можна відразу забути. Непоганим варіантом для приготування на мангалі є свиняча шия. 

Відео дня

Тепер розглянемо, що ж можна приготувати з сухого шашлику.

Печеня з вчорашнього шашлику

Сухий шашлик - зовсім не привід викидати м'ясо або віддавати його тваринам. Його можна повторно використовувати в печені.

Вам знадобиться: 

  • 1 кг вчорашнього шашлику;
  • 400 г печериць (можете взяти інші гриби);
  • 2 середні цибулини;
  • 6 середніх картоплин;
  • 100 г бекону;
  • 1/3 склянки сухого білого вина;
  • 2-3 середніх зубчики часнику;
  • зелень, сіль, перець - за смаком.

Наріжте соломкою і обсмажте до золотистої скоринки бекон, після чого перекладіть на тарілку. У жирі, який залишився в сковороді, обсмажте нарізану цибулю, додайте гриби. Як тільки гриби стануть м'якими, а цибуля - золотистою, сміливо кладіть туди шашлик. Через 5-7 хвилин додайте обсмажений раніше бекон, спеції, часник і залийте гарячою водою, щоб вона покрила м'ясо. Тушкуйте на повільному вогні, поки м'ясо не стане дуже м'яким. Після додайте туди нарізану картоплю і долийте окріп, щоб він покрив картоплю. Тушкуйте до готовності картоплі. Подавати таке блюдо можна, посипавши зеленощами.

Плов з вчорашнього шашлику

Розповідаємо, що робити, якщо залишився шашлик - як приготувати вдома смачну вечерю. Вчорашнє м'ясо можна використовувати для приготування плову. Це ситне блюдо із залишками шашлику готувати дуже просто. 

Інгредієнт:

  • 600 г шашлику;
  • 1 склянка довгого рису;
  • 1 середня морква;
  • 1 середня цибулина;
  • сіль, спеції - за смаком.

Наріжте вчорашній шашлик маленькими шматочками. Простежте, щоб на м'ясі не було "підгорілих" ділянок - від них краще позбутися, інакше плов буде зіпсований. Натріть на крупній терці моркву, а цибулю наріжте кубиками, після чого протушкуйте овочі в сотейнику у великій кількості олії на слабкому вогні. Щойно цибуля почне ставати прозорішою, додайте в сотейник м'ясо.

Поки готується м'ясо із засмажкою, відваріть рис майже до готовності в підсоленій воді. Після - змішайте рис з овочами і м'ясом, додайте спеції і протушкуйте, додавши трохи води, до готовності рису. Можете прикрасити блюдо листям петрушки.

Салат з учорашнього шашлику

Якщо в холодильнику є сухий шашлик, значить настав час готувати салат.

Вам знадобиться:

  • 400 г шашлику;
  • 4 яйця;
  • 5-6 середніх картоплин;
  • 1 невелика морква;
  • 300 г консервованого зеленого горошку;
  • майонез, сіль, спеції - за смаком.

Відваріть картоплю, моркву і яйця. Поки вони готуються, наріжте вчорашній шашлик на кубики. Після остудіть овочі і яйця і наріжте такими ж кубиками. Змішайте всі інгредієнти в глибокій мисці, додайте спеції, сіль і майонез. Подавати салат можна, прикрасивши петрушкою і шматочком лимона. Ця страва здивує кожного і сподобається навіть вибагливому гурману.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати смачний шашлик в духовці. Радимо спробувати цей рецепт, ви точно захочете його повторити. 

Вас також можуть зацікавити новини: