Що приготувати з грибів / фото ua.depositphotos.com

Золотиста осінь – час збору лісових грибів. Це не тільки корисне і захоплююче заняття, але і дуже смачне. З грибів можна приготувати безліч апетитних страв. Якщо не знаєте, куди застосувати лісові дари, – оберіть рецепт з нашої добірки. І пам'ятайте, що гриби не можна їсти дітям до 10 років. 

25 серпня є хороший привід приготувати гриби на обід або вечерю, адже сьогодні відзначається Європейський день грибів. Сьогодні також святкується Міжнародний день кролика, тому в пару до грибів можна подати страви з кролика.

Що приготувати з грибів: картопля з грибами

Смажена картопля з грибами – універсальна страва на сніданок, обід і вечерю. Вона одночасно ситна і пісна, а готується дуже просто. За бажанням можна покласти в страву м'ясо або сир – тоді буде ще смачніше.

Відео дня

Що приготувати з грибів: салат з маринованими грибами

Майже у кожного вдома є баночка маринованих грибів, яку можна відкрити до свята і приготувати смачний салат. Мариновані гриби добре поєднуються з овочами, куркою, сиром і навіть фруктами. Розповідаємо, як зробити салат з маринованими грибами смачним і гармонійним.

Що приготувати з грибів: грибний суп

Ароматний суп на грибному бульйоні – прекрасний варіант першої страви. При варінні така страва насичується лісовим запахом і набуває насичений смак. Розповідаємо, як приготувати суп з грибами з вершками, куркою або вермішеллю.

Страви з грибами / фото ua.depositphotos.com

Що приготувати з грибів: зрази з грибами

Рум'яні зрази – одна з найулюбленіших домашніх страв. Вона готується з картопляного пюре. Урізноманітнити смак можна за допомогою начинки з грибів. Розповідаємо, як приготувати зрази з грибами пісні і м'ясні.

Що приготувати з грибів: жульєн з грибами

Гриби і курка немов створені один для одного. Таке смачне поєднання застосовують в жульєні - смачній запіканці під сирною скоринкою. Таку страву можна подавати в маленьких блюдцях або тарталетках як закуску, або ж подати як основне блюдо. Рецепт жульєну з грибами читайте на нашому сайті.

Вам також може бути цікаво: