Картопля смажена з грибами рецепт / фото ua.depositphotos.com

З усіх страв домашньої кухні смажена картопля є головною улюбленицею багатьох сімей. Готується вона легко і швидко, а хрустка скоринка і яскравий смак сподобаються абсолютно всім. В кінці осені настає грибний сезон, так що до звичної страви можна додати ароматні смажені гриби.

Для цієї страви беріть будь-які свіжі лісові гриби або магазинні печериці.

Смажена картопля з грибами і прянощами

Гриби зі смаженою картоплею рецепт / фото ua.depositphotos.com
  • Картопля - 1 кг.
  • Гриби будь-які - 1 кг.
  • Ріпчаста цибуля - 300 г.
  • Часник - 5-10 зубчиків
  • Коріандр мелений - 1 ст. л.
  • Сіль, перець.
  • Рослинна олія для смаження.

Гриби очистити від бруду і піску, нарізати великими шматочками. Цибулю і часник подрібнити. Картоплю нарізати кубиками. Нагріти сковороду з олією, покласти цибулю, відразу посолити. Гасити 5 хвилин, постійно помішуючи. Додати часник, смажити ще 3 хвилини.

Відео дня

Читайте такожРецепти супу з грибами: смачна і ароматна друга страва

Покласти в сковорідку нарізані гриби, тушкувати 10 хвилин на середньому вогні. Додати картоплю і накрити кришкою.

Через 5 хвилин посолити, поперчити, і перемішати картоплю з грибами. Ще через 5 хвилин додати коріандр і долити олії, якщо її не залишилося. Смажити на маленькому вогні до повної готовності картоплі (приблизно 20 хвилин). При подачі прикрасити дрібно посіченою зеленню.

Картопля смажена з грибами і куркою

Смажена картопля з куркою і грибами / фото ua.depositphotos.com
  • Куряче філе - 250 г.
  • Гриби - 150 г.
  • Картопля - 5-6 шт.
  • Ріпчаста цибуля велика - 1 шт.
  • Сіль, перець.
  • Кріп, зелена цибуля.
  • Рослинна олія - 5 ст. л.

Картоплю почистити і нарізати соломкою, гриби залишити цілими, великі розрізати на 4 частини. М'ясо крупно нарізати. У сковороді нагріти олію, покласти картоплю. Смажити на великому вогні до повної готовності (приблизно 20 хвилин), постійно помішуючи.

На іншій сковороді смажити нарізану півкільцями цибулю до м'якості, потім додати гриби. Смажити 5 хвилин. Додати куряче м'ясо, посолити і поперчити. Смажити ще 5-7 хвилин. 

З'єднати рум'яну картоплю і смажені гриби з куркою. Перемішати і обсмажити разом 3 хвилини. Додати рубану зелень. Подавати на стіл в гарячому вигляді.

Смажена картопля з грибами і сиром

Рецепт смаженої картоплі з сиром і грибами / фото ua.depositphotos.com
  • Картопля - 500 г.
  • Гриби - 200 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник за смаком.
  • Сир Російський - 50 г.
  • Зелень за смаком.
  • Олія для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний за смаком.

Картоплю нарізати півкільцями, гриби часточками. Цибулю і часник дрібно нарізати. Розігріти сковороду з олією, покласти картоплю, обсмажувати 5 хвилин. Додати гриби, смажити 20 хвилин. Потім додати в сковороду цибулю з часником, смажити 5 хвилин. Картоплю з цибулею посолити, поперчити, посипати рубаною зеленню і натертим сиром. Через 3 хвилини зняти з вогню і подати на стіл.

Дивіться також інші рецепти: