Вино з агрусу / фото wine-cork.ru

Вино з ягід агрусу дуже смачне і ароматне, легко п'ється і має приємну терпку кислинку. Міцність домашнього вина з агрусу становить приблизно 12%. Напій добре підходить до сиру, овочевих закусок і печива.

Для приготування вина відбирають повністю стиглі свіжозібрані ягоди. Мити їх заздалегідь не можна. Крім агрусу можна додати в вино будь-які інші ягоди, наприклад, смородину - тоді візьміть другу ягоду і агрус порівну. Агрус перед приготуванням вина перебирають від гнилих і брудних ягід.

Раніше ми також писали, як приготувати домашнє вино з білого винограду.

Відео дня

Вино з агрусу

  • Агрус - 1.5 кг.
  • Цукор - 1 кг.
  • Вода - 1.5 л.

Немитий агрус розім'яти руками і всипати в оброблену окропом ємність. Воду з цукром довести до кипіння і розмішати, поки цукор не розчиниться. Остудити воду з цукром до кімнатної температури. Цукровим сиропом залити ягоди і накрити посуд марлею. Залишити масу на 3-4 дні в теплому місці, помішуючи раз в день лопаткою.

Через 3 дні агрус забродить і з'явиться кислий запах. Рідину злити в чисту ємність, а м'якоть ягід загорнути в марлю і віджати в ту ж ємність. Ємність повинна бути заповнена не більше, ніж на 2/3. Закрити ємність водяним затвором. Залишити напій для бродіння в темному і теплому місці на 20-45 днів.

Після зазначеного періоду молоде вино перелити в чисті пляшки, щоб осад залишився в старій ємності. На цьому етапі вино можна спробувати і за бажанням додати більше спирту, цукру або води.

Якщо ви щось додали в вино, то його потрібно знову закрити водяним затвором і залишити ще на 7 днів. Якщо не додавали, то переставити пляшки на 2-3 місяці в льох для дозрівання. Два рази на місяць вино переливають в чисту ємність, щоб прибрати осад. Після дозрівання вино можна зберігати не більше 1 року, інакше воно почне втрачати смак.

Вам також може бути цікаво: