Уряд викупить 1685 недобудованих квартир у 40 будівельних компаній за рахунок коштів державної іпотечної установи у розмірі 445 млн. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення ухвалено сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів.

«Сьогодні, під час обговорення, ми внесли ще п`ять компаній, і загалом за сьогоднішнім рішенням уряду квартири буде викуплено у 40 будівельних компаній», - сказав перший заступник міністра регіонального розвитку й будівництва Анатолій БЕРКУТА.

Відео дня

За його словами, відповідно до сьогоднішнього рішення Кабінету Міністрів, буде викуплено 1685 квартир загальною площею 113 тис. квадратних метрів.

Довідка УНІАН. Кабмін затвердить 35 будівельних компаній, у яких Державна іпотечна установа (ДІУ) викуповуватиме недобудоване житло у всіх регіонах України.

«На сьогодні, якщо ми успішно ухвалимо рішення щодо 35 будівельних компаній, то ми зможемо викупити для держави 1569 квартир для 1569 сімей – тільки завдяки сьогоднішньому рішенню уряду», - сказала прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО.

На минулому засіданні Кабміну було ухвалено рішення про закупівлю недобудованих квартир ДІУ в 17 будинках в різних областях України.