Студентка 5-го курсу Інституту кіно і телебачення Вероніка Косаткіна в своєму YouTube-каналі вирішила розповісти всю таємницю ток-шоу «Время покажет» на російському «Першому каналі».

Читайте такожРосЗМІ тиражують статтю фейкового "німецького ЗМІ про нібито розквіт окупаційного Новини

Саме там вона проходила практику два тижні, хоча спочатку планувала затриматися на три.

Працювала дівчина у відділі реплікантів - займалася пошуком героїв, людей «з народу», які встають в залі під час ефіру, щоб висловити свою думку.

За словами практикантки, відділ складається з молодих дівчат, у яких три основних завдання: «шукати українців», «тримати мікрофон виступаючих» і приймати дзвінки в call-центрі.

Студентка каже, що в пошуках українців робила розсилки в соцмережах, писала всім знайомим та родичам і навіть «дивним хлопцям» з українських груп знайомств, але ніхто не погоджувався прийти на ефір.

Втім, одного разу їй вдалося знайти українця - юнака з міста Дніпро, який переїхав до Москви вчитися. За інструкцією, практикантка повинна була провести з потенційним учасником ток-шоу бесіду по телефону: запитати про батьків, рід занять, «дізнатися, де він був під час Майдану, і, найголовніше - чий Крим?». «Ясна річ, хлопець зірвався», - зізнається студентка.

Одного разу практикантці вдалося попрацювати і в call-центрі. «І тут почався треш», - розповідає ведуча відеоблогу. Дівчина з гумором зауважує, що чула вірші, пісні, репліки про масонів від «пенсіонерів з усієї Росії».

Студентка каже, що у відділі, де їй довелося проходити практику, є лише 2-3 людини, які працюють там більше року. «Я щиро не розумію, що тримає там молодих дівчат. І як вони можуть терпіти цілими днями ту агресивну пропаганду, яку ллє їм у вуха Шейнін», - дивується вона.

Як повідомляв УНІАН, напередодні Європарламент визнав Росію головним джерелом дезінформації в Європі.