Ілюстрація / REUTERS

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв пообіцяв, що в РФ не блокуватимуть відеохостинг YouTubе.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав під час спілкування з російськими журналістам в прямому ефірі.

«Нічого ніхто закривати не збирається, і YouTubе як був, так і залишиться, і ті, хто заробляє на YouTubе, зможуть заробляти, хоча це залежить не від нас, а від політики самого YouTubе. Ви знаєте, вона також змінюється, і вони її роблять більш суворою в частині авторський прав», - сказав Медведєв.

Відео дня

Він запевнив, що закон про «суверенний інтернет» спрямований не на заборони, оскільки вони неефективні і їх легко обходити.

За словами Медведєва, мета цього закону - убезпечити Росію від «відключення від світової мережі, якщо комусь це в голову прийде».

Читайте такожМедведєв запропонував Євросоюзу оголосити "перемир'я" і завершити "війнушку" з Росією

«Відрізати можуть від чого завгодно. Коли у нас почалися сутички з американцями - абсолютно серйозно і про це були публікації, обговорювалося питання про те, щоб відрізати нас від системи верифікації платежів, - це взагалі називається «удар під дих», це по суті оголошення війни», - сказав він.

Медведєв вважає, що за таким прикладом може бути «закручений кран, пов'язаний з інтернетом».

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2019 року в РФ ухвалили так званий закон про «суверенний інтернет», який передбачає ізоляцію Рунета.

Серед іншого, законом передбачено створення національної системи маршрутизації інтернет-трафіку, головне завдання якої - забезпечення «надійної роботи російського сегмента інтернету в випадках збоїв чи цілеспрямованого масштабного зовнішнього впливу». Закон було «підготовлено з урахуванням агресивного характеру ухваленої у вересні 2018 року Стратегії національної кібербезпеки США».

Крім того, експерти вважають, що влада Росії готує план поступового відключення YouTube, Facebook і Instagram.