REUTERS

Президент Росії Володимир Путін заявив, що не "царює”, але за бажання народу готовий залишитися при владі назавжди.

Про це він сказав держагентству ТАСС.

Так, відповідаючи на запитання журналіста, що чекає Росію у 2024 році і чи назавжди він при владі, Путін сказав: «Якщо Ви захочете. Ви хочете цього?".

Відео дня

На запитання, в якій якості він бачить себе після завершення президентських повноважень у 2024 році, Путін сказав: «Не знаю, подивимося. Попереду ще багато часу».

За словами президента РФ, він розуміє, що в ситуації невизначеності «еліти нервують».

Читайте такожПутін пояснивши, чому Білорусь не запускає потяги та літаки до анексованого Новини

«Це, правда, мінус, розбалансування. Можливе розбалансування таке. Я віддаю собі в цьому звіт. Але все-таки первинне джерело влади - це народ», - сказав Путін.

Президент РФ додав, що у нього ще 4 роки президентства, і зараз немає відповіді, чи залишиться він «біля керма» Росії і в якій якості.

Відповідаючи на запитання, як він ставиться, що його називають царем, Путін сказав: «Ну, це не відповідає дійсності. Це так, знаєте, можна було б когось іншого назвати царем. Я ж працюю кожен день, я не царюю. Цар - це той, хто сидить, зверху поглядає і каже: ось накажу, і там дещо зроблять. А сам тільки шапку приміряє і глядить у дзеркало. Я працюю кожен день".

Читайте такожНа інших байдуже: Путіна оберігають від коронавірусу 24/7

Як повідомляв УНІАН, 10 березня Путін оголосив про готовність знову балотуватися на пост глави держави у 2024 році, якщо Конституційний суд РФ дасть відповідний висновок.

11 березня Держдума і Рада федерації схвалили закон з поправками до Конституції РФ, що включають в себе норму про "обнулення" президентських термінів Путіна.

16 березня Конституційний суд Росії визнав закон про поправки таким, що відповідає Основному закону країни.