У Росії засуджених відправлятимуть на завод будувати танки / фото ua.depositphotos.com

У Росії ув'язнених не тільки вербують у найманці, а тепер і переводять працювати на найбільший танковий завод "Уралвагонзавод". Така доля чекає на в'язнів, які відбувають покарання в Нижньому Тагілі.

Як повідомляє російське видання "Важые истории" із посиланням на прес-службу ФСВП у Свердловській області, до роботи на заводі залучать 250 засуджених до примусових робіт росіян. 

Зазначається, що ув'язнені працюватимуть операторами верстатів, свердлувальниками, токарями, фрезерувальниками, шліфувальниками, електрозварювальниками, слюсарями та машиністами крана.

Відео дня

При цьому вони не отримають доступу до секретної інформації, а залучатимуться лише до допоміжних робіт. 

Проблеми зі зброєю в РФ: що відомо

Військовий експерт Олександр Коваленко повідомив, що у РФ на зберіганні є близько 15 тисяч танків Т-72, Т-80, Т-90, Т-64 і Т-62. Переважна більшість з цих танків перебували на зберіганні у незадовільних умовах і відновленню просто не підлягають. Інша частина – вимагає техобслуговування і ремонту.

Крім того, військовий експерт Роман Світан заявив, що у РФ зараз постійно йде негативне сальдо за кількістю техніки. Він додав, що українські війська знищують у 2-3 рази більше військової техніки Росії, ніж окупанти на заводах встигають відновлювати.

Вас також можуть зацікавити новини: