Володимир Путін / REUTERS

У Кремлі визнали, що під час агітаційної кампанії перед голосуванням за поправки до Конституції РФ не акцентується увага на «обнулення» президентських термінів Володимира Путіна, що дозволить йому балотуватися на пост президента після 2024 року ще на два терміни.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це сьогодні журналістам повідомив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Зокрема, відповідаючи на питання, чому в рекламній кампанії не згадується поправка про обнулення термінів, Пєсков зазначив, що поправок набагато більше, ніж можна згадати в рекламі.

Відео дня

Читайте такожПутін дозволив відповідати ядерними ракетами на звичайну зброю під час атак об’єктів РФ

«Там же багато поправок. І там навряд чи можна якусь одну головну вичленувати, вони важливі в своїй сукупності. І ви знаєте, що в різних джерелах згадуються зовсім різні поправки. Але їх набагато більше, ніж можна згадати в рекламних засобах», - заявив Пєсков.

Він додав, що серед поправок до конституції, напевно, є пункти і параграфи, які не згадуються в рекламній кампанії.

При цьому він пояснив технічною накладкою відсутність у початковій версії сайту для електронного голосування щодо поправок до конституції інформації про обнулення президентських термінів.

«Бувають різні технічні накладки, могло просто випасти при заливці сайту. Тут я точно не знаю, не можу вам сказати. Але, наскільки я знаю, там вже все відновлено, тому в цьому випадку там усе виправлено», - сказав Пєсков.

За його словами, ситуація однозначно говорить про переважну підтримку пакета поправок до конституції, і про це свідчать практично всі соціологічні дослідження.

«Найбільші політичні сили в РФ, які користуються найбільшою підтримкою населення, також підтримують поправки», - заявив Пєсков, коментуючи позицію КПРФ про непідтримку поправок до основного закону РФ.

Він нагадав, що Путін неодноразово підкреслював, що «відповідний указ набуде чинності тільки після того, якщо поправки будуть підтримані громадянами Росії».

Як повідомляв УНІАН, голосування щодо змін до Конституції РФ призначено на 1 липня.

Цими змінами передбачено так зване «обнулення» президентських термінів Путіна - після ухвалення поправок чинний глава держави зможе балотуватися ще на два терміни після 2024 року.