NASA не встигне привезти на МКС другий скафандр потрібного розміру / фото NASA

NASA скасувало запланований на 29 березня вихід у відкритий космос двох жінок-астронавтів через відсутність скафандра відповідного розміру.

Як повідомляє прес-служба NASA, раніше було заплановано, що у відкритий космос вийдуть астронавтки Енн Макклейн і Христина Кох, а на Землі процесом також будуть керувати жінки.

Читайте такожУ мережі показали вихід астронавтів у відкритий космос (фото)

Відео дня

Як повідомляється на сайті NASA, після першого виходу в космос 22 березня Енн Макклейн зрозуміла, що їй потрібна верхня секція скафандра іншого - середнього розміру. Але в NASA наголосили, що до 29 березня не зможуть доставити на МКС ще один скафандр потрібного розміру, а наявний одягне Христина Кох. Тому, замість Макклейн у відкритий космос вийде астронавт Нік Хейг.

Енн Макклейн попередньо вийде у відкритий космос під час третього запланованого виходу - 8 квітня, разом з астронавтом Девідом Сен-Жаком.

29 березня в рамках "Місячника історії жінок" планувалося провести перший в історії вихід у відкритий космос, в якому беруть участь лише жінки.

Очікувалося, що Макклейн і Кох замінять акумулятори частини сонячних батарей МКС. Передбачалося, що керувати польотом із Землі буде Мері Лоуренс, а за пульт управління стане Джекі Кейги.