Ілон Маск / REUTERS

Засновник Tesla Ілон Маск показав перші 60 супутників глобального інтернету.

Зображення з першою партією супутників, які забезпечать доступ до інтернету для всіх жителів планети він опублікував на своїй сторінці в Twitter.

Проект супутникового інтернету, розробка якого почалася ще в 2015 році, називається Starlink. 22 лютого 2018 року компанія запустила в космос тестові прототипи, а тепер інженери SpaceX готові запустити першу партію Starlink.

Відео дня

Шістдесят супутників будуть запущені в ніч з середи на четвер на ракеті Falcon 9. Всього Ілон Маск планує вивести на орбіту 12 тисяч таких мініатюрних ретрансляторів, які забезпечать безперебійний доступ до інтернету для всього населення Землі.

Читайте такожІлон Маск буде погоджувати всі твіти про Tesla

Маск і Space X не сказали, чи буде стягуватися плата за послугу, а якщо так, то наскільки висока. Хоча Ілон Маск раніше заявляв, що мета полягає в тому, щоб зберегти низькі ціни і обійти конкурентів, таких як OneWeb або проект Джефа Безоса Kuiper.

За словами експертів, якщо проект буде успішним, люди у всьому світі отримають інтернет, який приблизно в 40 разів швидше, ніж сьогодні в середньому пропонують провайдери. План подальших запусків буде обговорюватися. Покрити всю земну кулю супутниковим інтернетом Ілон Маск планує до кінця 2020 року.

Другий і наступні запуски супутників Starlink глава SpaceX має намір здійснювати з допомогою корабля Starship - другої ступені ракети Big Falcon Rocket.