Випробування нового пілотованого космічного корабля Orion / REUTERS

NASA успішно провело випробування системи аварійного порятунку нового пілотованого космічного корабля Orion на стартовому майданчику.

Читайте такожNASA запустить на орбіту Землі GPS для космічних кораблів

Трансляція запуску й випробування системи велася на офіційному сайті Національного управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору США (NASA), передає РБК.

Під час випробувань космічний корабель піднявся на висоту близько 10 км з космодрому на мисі Канаверал у Флориді, після цього система аварійного порятунку запустила двигуни і відвела його від ракети, задавши потрібну траєкторію. Вся "аварія" тривала приблизно три хвилини. Випробування назвали Ascent Abort - 2.

Інженери перед проведенням випробування встановили на корабель 12 реєстраторів даних, які збираються проаналізувати для створення повної картини системи аварійного порятунку.

Випробування назвали Ascent Abort - 2 / REUTERS

Orion - це пілотований космічний корабель, який розроблявся спільними зусиллями американського NASA і європейського ESA. Він призначений для відправки космонавтів на Місяць. Планується, що перший політ корабля без екіпажу відбудеться вже влітку наступного року. Orion повинен буде облетіти Місяць і повернутися на Землю. Перший пілотований запуск запланований на 2022 рік.

Відео: NASAKennedy

Раніше УНІАН повідомляв, що Boeing зробила ще один крок на шляху до запуску пілотованого космічного корабля CST-100 Starliner, провівши успішні випробування його системи парашутів.