Французький винахідник Френкі Запата заявив про плани перетнути протоку Ла-Манш.

Він хоче зробити це з допомогою реактивної платформи Flyboard Air, яку винайшов сам. Про це пише ЭйБиСиНьюз.

Винахідник Flyboard Air Френкі Запата повідомив, що планує перетнути Ла-Манш на летючій дошці на честь 110-річчя першого польоту між Великобританією і Францією. Запата зазначив, що політ займе близько 20 хвилин на швидкості 140 км/год.

Читайте такожУ Німеччині автоматичному гаражу дозволили паркувати машини без нагляду людини (відео)

Цей політ буде непростим завданням для французького винахідника, який раніше говорив: для того, щоб встати на реактивний Flyboard Air, потрібно від 50 до 100 годин практики. В інтерв'ю газеті The Parisien він сказав, що його останній демонстраційний політ використовував всього "3% можливостей пристрою, а для цього польоту знадобиться 99,9%". Він вважає, що його шанси на успіх — 30%.

За даними The Guardian, на пристрої встановлено п'ять турбодвигунів потужністю близько 250 кінських сил. Машина складається з трьох частин: плати, ручного пульта дистанційного керування і паливного бака. Flyboard Air може літати тільки близько десяти хвилин за раз, тому Запаті доведеться зупинитися, щоб заправитися на півдорозі.

При цьому французькі морські відомства дозволили йому використовувати тільки дві заправні станції, а не три, як планував винахідник. Запата або приземлиться на судно для дозаправки, або спробує дозаправитися, коли він буде летіти над ним.