Ілюстрація / REUTERS

Компанії Amazon, Apple, Google і Zigbee Alliance оголосили про створення робочої групи, яка займатиметься розробкою та просуванням нового стандарту бездротового зв’язку для покращення сумісності між «розумними» пристроями для дому.

Про це повідомляє Громадське.

До ініціативи Connected Home over IP також приєднаються компанії-члени правління Zigbee Alliance, такі як IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify (раніше Philips Lighting), Silicon Labs, Somfy і Wulian.

Відео дня

Читайте такожApple, Microsoft, Tesla: техкорпорації США звинувачують в експлуатації дитячої праці

Проект має на меті спростити розробку смарт-пристроїв для виробників та зробити якіснішою взаємодію між різними пристроями для «розумного» будинку, мобільними додатками, хмарними сервісами й голосовими помічниками Alexa (Amazon), Siri (Apple), Google Assistant та іншими.

Робоча група планує створити стандарт з відкритим вихідним кодом для розробки та впровадження нового уніфікованого протоколу зв’язку. Виробників смарт-пристроїв і розробників технологій для «розумного» будинку запрошують приєднатися до ініціативи.