REUTERS

Понад чверть (27%) українських фахівців, зайнятих у сфері ІТ, заявили, що не хочуть постійно працювати в дистанційному режимі після завершення карантину в країні, введеного для протидії поширенню коронавірїусной хвороби.

Читайте такожFacebook готовий надати карти переміщення користувачів для боротьби з коронавірусом

Про це свідчать результати опитування, проведеного інтернет-порталом про IT-сфері - Dou.ua.

Відео дня

Лише понад 10% опитаних відповіли, що хотіли б працювати дистанційно і надалі.

Частина опитаних, що залишилася, хотіла б поєднувати роботу в офісі з роботою на дому.

Найбільш незадоволені дистанційною роботою рекрутери і фахівці HR - 20%, після них йдуть топ-менеджери і менеджери проектів - 14-15%.

Майже половина опитаних (47%) вказали, що ключовою проблемою дистанційної роботи для них є дефіцит спілкування з колегами. Близько третини акцентували увагу на тому, що їм доводиться працювати більше в режимі дистанційної роботи порівняно з роботою в офісі.

Крім цього, понад 30% респондентів зауважують, що їх компанії втрачають клієнтів і проекти в умовах карантину.

Читайте такожWhatsApp обмежив пересилку "вірусних" повідомлень до однієї людини за раз

Опитування проводилося наприкінці березня і на початку квітня серед 6888 респондентів за допомогою дистанційного анкетування.

Як повідомляв УНІАН, на думку директора української IT-компанії Alcor, віце-президента з фінансово-правових питань Асоціації IT Ukraine Дмитра Овчаренка, економічна криза є шансом для українських IT-компаній стати більш зрілими, визначивши свою нішу, додану вартість, поліпшивши маркетинг і продаж.

За прогнозом виконавчого директора асоціації IT Ukraine Костянтина Васюка, наступні два квартали будуть дуже важкими для IT-галузі через негативний економічний вплив епідемії коронавірусу.

Довідка УНІАН. Dou.ua - український інтернет-портал, що спеціалізується на висвітленні подій в IT-галузі країни.