Ілюстрація / REUTERS

Фахівці назвали продукти, постійне вживання яких значно знижує ризик захворювання раком.

До таких продуктів належать цибуля, томати, ягоди, гриби, петрушка, повідомляє The Telegraph.

Відзначається, що їжа з високим вмістом жирів тваринного походження сприяє раку кишечника, молочної залози, передміхурової залози і легенів. Одним із факторів ризику є зайва вага. Так, ожиріння є причиною 14 відсотків смертей від онкологічних захворювань у чоловіків і 20 відсотків - у жінок.

Відео дня

Читайте такожНобелівський лауреат розповів у Києві, як запобігти захворюванню на рак

Показано, що зміна раціону з переходом на овочі та фрукти зменшує ймовірність виникнення злоякісних пухлин на 80 відсотків. Профілактиці сприяє також середземноморська дієта, для якої характерні збалансований вміст омега-6 і омега-3 жирних кислот, велика кількість клітковини і антиоксидантів.

За словами дієтолога Торал Шах, алліцин, що міститься в цибулі й часнику, в організмі людини зв'язується з токсичними онкогенними речовинами і сприяє їх виведенню.

В томатах є каротиноїдний пігмент лікопін, який, як показано результатами досліджень, запобігає раку передміхурової залози, знешкоджуючи вільні радикали. В ягодах (малина, лохина, журавлина) містяться сполуки, що блокують активність білків, що викликають неконтрольований поділ клітин. Гриби стимулюють активність імунної системи, а петрушка блокує формування кровоносних судин в пухлинних тканинах.