Користувачі iOS7 жаліються на головний біль та нудоту, siliconrus.com/

Проблемі присвячена окрема гілка на форумі Apple. Обговорення відкрив користувач під ніком Ensorceled заявив, що анімації в iOS 7 викликають у нього «нудоту і головний біль», повідомляє Lenta.ru з посиланням на The Verge.

За його словами, аналогічні відчуття він відчуває, коли намагається читати в машині. З його словами погодилися ще сорок користувачів.

Інші коментатори розповіли, що спостерігали у себе «сильне запаморочення», «біль в очах» і «сонливість». Всі вони вважають, що неприємні відчуття обумовлені використанням iOS 7. Серед людей, які розмістили скарги на форумі, є як власники iPhone, так і власники iPad.

Відео дня

iOS 7, що вийшла 18 вересня 2013, зовні відрізняється від попередніх версій операційної системи більш тонким шрифтом, «пласкими» іконками, ефектом паралакса (шпалери змінюють положення, якщо нахиляти пристрій) і анімаціями при відкритті і закритті додатків, папок і меню.

У меню "Налаштування" в iOS 7 в розділі «Універсальний доступ» є інструмент «Зменшення руху», який дозволяє відключити ефект паралакса. Вимкнути анімацію в налаштуваннях можна. Ряд користувачів, що беруть участь в дискусії на форумі Apple, заявили що воліли повернутися до iOS 6 - попередньої версії операційної системи.