Аваков заявив, що кіберполіція розширюватиме штат фахівців для посилення кібербезпеки / ілюстрація REUTERS

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запропонував створити підрозділи кіберполіції в кожному державному органі для посилення кіберзахисту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на ZOOM-конференції «Цифрова трансформація держави: перспективи та ризики кібербезпеки».

«З огляду на вимоги сучасності, ми переконані, що підрозділи кіберполіції мають бути створені в кожному державному органі та установі. Для практичної реалізації нашого бачення створені надійні та ефективні системи кібербезпеки», - сказав Аваков.

Відео дня

Також міністр повідомив, що Департамент кіберполіції вже є частиною створеного в Україні Глобального центру взаємодії в кіберпросторі, а в майбутньому має стати частиною міжнародної системи кібербезпеки.

«За програмою розвитку кіберполіції, до 2025 року ми плануємо інтегрувати її в світову екосистему протидії кіберзлочинів», - сказав він.

Крім цього, Аваков заявив, що кіберполіція розширюватиме штат фахівців для посилення кібербезпеки.

Нагадаємо, у вересні фахівці Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони почали розробку Стратегії кібербезпеки України.

Читайте такожУ МВС констатували суттєве зростання кількості кіберзлочинів в Україні за останні роки

Масові хакерські атаки на офіційні сайти та поширення фейків