Магнітна буря у грудні / фото ua.depositphotos.com

Працівники сонячних лабораторій проводять щоденне спостереження за обстановкою на Сонці. Коли прилади фіксують підвищення активності зірки, на Землі можуть відбуватися магнітні бурі різної потужності. Ці явища небезпечні для метеочутливих та літніх людей. Прогноз магнітних бурь попередить про найнебезпечніші дні останнього місяця 2022 року.

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі – це збурення магнітного поля Землі, спричинені спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку та людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може вплинути на здоров'я

Коли найближча магнітна буря

Магнітні бурі в грудні / фото УНІАН

Про магнітні бурі у грудні попереджає погодний сайт Gismeteo. Магнітна буря триватиме із понеділка 26 грудня по четвер 29 грудня. Активність 26-28 числа буде високою, а буря 29 грудня буде слабкою. Потім після одноденної перерви активність Сонця знову зросте – слабка магнітна буря очікується у неділю 31 грудня.

Відео дня

Вплив магнітних бур на здоров'я

Магнітні бурі по-різному впливають людей. Найбільш схильні до її впливу метеочутливі, літні люди та володарі хронічних захворювань.

Найчастіші симптоми магнітної бурі такі: головний біль, запаморочення, нудота та блювання, підвищений артеріальний тиск, біль у серці та суглобах, втома, безсоння.

Існують нескладні правила, дотримання яких значно покращить самопочуття у дні магнітних бур.

  • Регулярно провітрюйте кімнату і частіше будьте на вулиці.
  • Зробіть невелику зарядку або прогуляйтеся пішки.
  • Пийте більше води та зеленого чаю, а від кави, сигарет, алкоголю та енергетиків відмовтеся.
  • Намагайтеся засинати в один і той же час, спіть не менше 8 годин на добу.
  • Обмежте вживання жирної, смаженої, гострої їжі.
  • Прийміть контрастний душ.
  • Намагайтеся менше нервувати і тримайтеся подалі від джерел стресу.

Вас також можуть зацікавити новини: